CROÀCIA 2011.Part 1. NORD



Vàrem estructurar l’estada de 15 dies a Croàcia en 6 allotjaments ( 6 etapes ) , de nord a sud, començant per la regió dels voltants de l’illa de Pag,i fent ruta cap al sud fins a les rodalies de l’aeroport de Dubrovnik , fent una extensió al país veí de Montenegro,  per visitar la ciutat de Kotor.
CROACIA NORD :     Etapa 1 : Maslenica, Pag, Plitvice , Nin i  Zadar
                                      Etapa 2 : Vransko Jezero, Murter, Šibenik, Krka.
CROACIA CENTRE : Etapa 3: Rogonizca,Trogir, Čiovo , Kaštel Štafilić .
                                      Etapa 4:Vall d'Omis, Makarska, illa de Brac
                                      Etapa 5: De Makarska a Orebic, Korcula i ruta fins a Dubrovnik.
                                      Etapa 6: Dubrovnik i Kotor (Montenegro )


CROACIA NORD 

Etapa 1 : MASLENICA, ILLA PAG, 
   LLACS PLITVICE , NIN I ZADAR
-. Per veure les nostres fotos d'aquesta etapa al Picassa : click aquí
-. Per veure la nostra informació detalla en documents de Wo: 
  Dia1: arribada .    Dia2: illa de Pag .   Dia3: llacs de Plitvice.  Dia 4:Park Velika Paklenika ,Nin i Zadar

El nostre recorregut per Croàcia comença a l’ aeroport de Čilipi situat a uns 21 quilòmetres al sud de Dubrovnik.
Donat que varem arribar de nit, des de l’aeroport ens traslladarem a uns 400 quilòmetres al nord, al poblet de Maslenica, on teníem reservat un allotjament per 3 nit.
ILLA DE PAG  ( Otok Pag )


L’illa de Pag, Otok Pag en croat, està unida a terra ferma per un pont, i el paisatge dominant a gran part de l’illa és dur, agrest i rocós, amb platges de còdols, i d’aigües cristal·lines. Molt poc poblada i amb poc desenvolupament turístic, és un lloc ideal per assaborir la tranquil·litat d’un paisatge  quasi primitiu.












LLACS DE PITVIZE  ( Plitvize Jezera )
El Parc Nacional dels llacs de Plivice , Nacionalni Park Plitvička jezera en croat, és un gran parc natural declarat com a tal l’any 1949, situat prop de la frontera amb Bòsnia i Hercegovina, a mig camí entre Zagreb i Zadar, dins la regió de  Ličko-senjska. Es tracta de un conjunt de 16 grans llacs, situats a diferent nivells d’alçada, units per unes 92 cascades i molts petits rius, envoltats de boscos de faigs i pins. Al seu nivell més alt hi neix el riu Korana. Un lloc ideal per gaudir de cascades, aigua i moltes rutes marcades per a petits i grans.
















CIUTAT DE NIN   
La petita i encantadora ciutat de Nin està unida a terra per un pont, i a part del seu casc antic, cal visitar la petitíssima i curiosa església de St Nicolau, crkva sv Nikola en croat, datada del segle XII, i  situada a un parell de quilòmetres del centre, al mateix voral de la carretera. Dalt de l’església s’hi situa una torre de defensa, fet molt inusual. També a un parell de quilòmetres del centre, a la vora del mar,trobem una zona de fangs curatius, anomenats poloïdals, on la gent s’embotorna de fang negre .












CIUTAT DE ZADAR
La ciutat de Zadar està situada al nord de la costa dàlmata, davant de les illetes de Ugljan i Pašman. Amb uns 85.000 habitants a la seva ària d’influència, és la capital del comptat del mateix nom. Cal visitar el seu casc històric, i per damunt de tot, el curiós fenomen d’ aigua i so, anomenat Morske Orgulje  (òrgan marítim ), situat a la punta del seu passeig marítim .També són famoses les seves postes de sol vistes des del mateix lloc.



Etapa 2 : ruta de Maslenica a Šibenik, passant per Vransko Jezero, i l'illa de Murter(Otok Murter).    
Visita del  parc nacional de  Krka .                                 
-. Per veure les nostres fotos d'aquesta etapa al Picassa: click aquí 
-. Per veure la nostra informació detalla en documents de Word:
    Dia 5 : de Maslenica a Sibenik . Dia 6 : de Šibenik  al Krka

DE MASLENICA A  ŠIBENIK
Passant per carreteres comarcals i per petits poblets, fem la ruta que va de la ciutat de Maslenica al llac de Vransko ( Vransko jezero ), un dels llacs naturals més gran de Croàcia. Des del seu mirador es té una bona vista del llac i de  tota una munió de illetes i petits illots situats a la costa .

Des del llac anem fins a l' illa de Murter o Otok Murter, que 

forma part de l’arxipèlag de Šibenik (format  per més de 250 illes i illots). Murter té uns paisatges espectaculars, amb petites platges de còdols i roques, i molts raconets d’ aigües cristal·lines.





ŠIBENIK
Des de Murter ens desplacem fins a la encantadora ciutat de Šibenik, on tenim el proper allotjament . 
La ciutat no és una de les més conegudes del país, però, per nosaltres potser és una de les més boniques. Passejar-s’hi de nit és un plaer, i la seva badia és preciosa. 
Té un casc històric ben conservat, i encara que li manquen reformes i millores, els seus carrers tenen un encant molt especial, sobretot el capvespre.

NACIONAL DE KRKA
Des de Šibenik visitem el parc nacional de Krka. Cal anar fins el poble de Skradin, situat en una vall al costat del riu Krka que baixa del parc i desemboca a la badia de Šibenik. Des de Skradin cal agafar un vaixell , o bé anar-hi a peu,pels més atlètics.
Al parc hi ha una zona apta pel bany, i senders marcats per caminar donant la volta, amb vistes a les cascades i a les basses que s’hi formen.