CONFLENT 2007


Escapada a les terres del Conflent .
Del 16 al 19 d´ Agost 2007.

Aqui :podeu veure les nostres fotos

El Conflent : és una comarca de la Catalunta Nord, amb capital a Prada, i forma part dels Pirineus Orientals. Dins de France està situada a l´extrem sud ( + info ) ( mapa ).

PRIMER DIA :

Sortida des de Girona per la Ap7 fins a la Jonquera , i seguir fins a prop de Perpinyà, on ens desviem per agafar la N116 ( a la comarca de Languedoc-Roussillon i que ens portaria fins a Prades ) , fins a la nostra primera parada a Eus : Un bonic poble , petit , penjat damunt del massis de Quérigut-Millas . Des de la crta N116 es pot fotografiar molt bé. Catalogat com " les plus beaux villages de France " .


Seguint la N116 , ens arribem fins a Villefranche du Conflent , ciutat medieval del XIè segle, també anomenada "la bien gardeé " per la grandesa de les seves muralles de defensa . Classificada com " le plus beaux villages de France " . Ens hi vàrem passejar amb calma, pels seus carrers i les seves muralles i pels exteriors de la ciutat . Un plaer !!.

A dalt del turó hi ha un fort militar anomenat Fort Liberia , que no vàrem visitar .

Ens desviem per la crta D116, per visitar les coves de "Grandes Canalettes " . La història comença el 1957 amb el descobriment de la gorga Fuilla per Henri Salvayre, i , el 8 de maig de 1982 comença l´exploració del Saló Blanc i el desenvolupament de la cova comercialment.
En el fons són com totes les coves, però, ens va agradar molt visitar-les . Els mesos de Juliol i Agost , a les 19h., s´hi fa un espectacle de llum i so a una de les sales.


Acabada la visita a les coves , seguint la mateixa crta D116, ens vàrem arribar fins a Vernet-les-Bains , on teniem l´hotel " hotel Princess ". El poble està situat a 650 m altitud, i als peus del Canigó .Petit i tranquil , a l´Agost quan hi erem estava bastant animat, i als vespres sempre hi va haver algun aspactacle o festa per anar-hi . L´hotel és molt simple , però, econòmic i les habitacions encara que petites eren acceptables, i, el menjador de l´hotel , bastant bò i a nosaltres l´acolliment va ser molt correcte.
Hi ha que dir que nosaltres nomès hi erem els vespres per sopar .

SEGON DIA :
Des de Vernet les Bains, ens vam dirigir per la crta D116 fins a Villefranche du Conflent, i , després per la N116 , fins a " Mont-Louis " , ( + info )petit poble d´uns 300 habitants, situat a 1600m. altitud, i , delimitat per les comarques del Conflent, el Capcir i la Cerdanya. Al poble es pot veure-hi la fortalesa militar de Vauban ( + info ) , Sébastien Le Prestre de Vauban és qui la va conatruïr.
A Mont-Louis , (ciutat construïda en honor del Rei Sol -Luis XIV -) , i bressol de l´energia solar , hi vàrem visitar també el seu "Forn Solar " , construït al 1947 , per Félix Trombe , per desenvolupar l´energia solar . Ens va semblar molt i molt interessant , i, és el primer forn experimental d ´energia solar del món.

Després ens vam dirigir fins a Evol , amb el seu " Gorg Negre ou lac d'Evol ". Evol, pertany a la comarca dels Pirineus Orientals . Un petitíssim poble , preciós e ideal per passejar-hi pels voltants. Per anar-hi , des de Mont-Louis , agafar la N116 , (direcció Villefranche-du-Conflent ), i , a uns 19 Km. , avans de Olette, desviar-nos per la crta D4 , i després per la D4A . Nosaltres no en fem de tant difícils, però , hi han bones excursions des de Evol, ja que des de molt a prop es pot anar a "Serra de Madres (2469 m.), i, al Coll de Portus " .

A la tarda, ens vam dirigir fins a " Abbaye de Saint Michel de Cuixà " ( St. Miquel de Cuixà - en català ) , una abadía fundada cap l'any 840 per una comunitat de monjos benedictins . Cuixà es troba a 442 m d'altitud, dins la vall de la Llitera, sobre el municipi de Codalet (a 2 km),i a dos km del poble de Taurinyà.Dominat per l'imposant majestat de la Pica del Canigo(2784 m) .
Per anar-hi, des de Villefranche du conflent, agafar la N116 fins a Prades, després la D27 fins a Codalet i seguir per la mateixa crta fins a la abadía.

TERCER DIA :

Des de Vernet-les Bains , tornem a agafar la N116 fins a Cateil ( Castell de Vernet ) a uns 3 km de distància, per visitar " abbaye St. Martin du Canigou " ( St. Martí del Canigó ).
Per arribar al monestir cal pujar per un sender de muntanya costarut durant uns 30 o 40 minuts .
Per baixar, nosaltres vàrem optar per fer-lo pel mig del bosc, per un sender marcat, d´una gran bellesa. També d´uns 30- 40 minuts .
Antic monestir benedictí del segle XI , s´hi poden veure unes criptes originals que daten de l´any 1009. Un terratrèmol va destruir-lo al 1483 . De 1902 a 1932 Monsenyor Carsalade du Pont, bisbe de Perpinyà, va recollir les ruïnes i tots els elements dispersos per la regió i va començar la reconstrucció de l'abadia. De 1952 a 1983, Bernard de Chabannes va acabar la restauració .
A la tarda, ens vàrem dirigir fins a Castelnou , per veure-hi el seu castell i passejar pel petit poble. Per anar-hi des de Casteil , agafar N116 direcció Perpinya, i avans d´arribar a Ille-sur-Tête, agafar la D16, i seguidament la D615 fins al petit poble de Castelnou, a uns 5 minuts de Thuir .( gps: 42° 37′ 14″ N, 2° 42′ 11″ E ). A veure-hi la vila medieval fortificada i emmurallada , i, el castell vescomtal que va ser construït l'any 990 pel senyor feudal de Castellnou.
QUART DIA:
Tornada a casa des de Vernet - les- Bains visitant Amélie -les- Bains Palalda, agafant les crtes N116 i D43, passant per Arles-sur-Tech . I després per Prats de Molló , Camprodon i Girona.

Per acabar un petit resum del que varen ser aquests dies , gentilesa de you tube