NORUEGA 2007. ETAPA 2 .BERGEN

Tenim les nostres fotos aquí
I uns video a la primera part "Noruega 1 , Geiranger "
A la zona de Bergen, ens vam allotjar a la illa d´ Askøy , , a "The Annex in Hanevik ", a uns 25 km del centre de Bergen.(mapa interactiu de Askøy kommune ) . Hanevik és un port al nord de la illa d´Askoy, nosaltres ens vam allotjar en una casa preciosa devant d´un llac .
Pertany a la regió de Hordaland
A Bergen hi ha molt a veure:
1-. mercat del peix al port ( Torget i Bergen ). És a la zona del port i voltants on es concentra tot el que cal veure a peu,inclosa la part vella ( Old bergen ). També és davant del port on vam trobar un restaurant compatible amb el nostre pressupost, el "Peppes Pizza at Zachariasbryggen " de preus acceptables i molt amables en el servei.
2-. Bryggen and Vaagen : (Bryggen és el nom de la famosa costa de Bergen i Vaagen és el nom local per al port ) ( mapa interactiu ) , aquí es troba la part del port més fotografiada de Bergen, i darrera la part antiga del moll .Els edificis antics de fusta al llarg de la part davantera en el port de Bergen es van deixar en la Llista del Patrimoni Mundial el 1980.
Aquí arriba el " Askøy-Bergen Ferry "que vàrem agafar una tarda per poguer disfrutar de la vista de la costa des del mar
3-. Si es vol hi ha el típic tren turístic " Bergen Express ". Nosaltres no ho recomanem, ja que les vistes no són res de l'altre món, i en canvi és caríssim. Hi vam anar i no ens agradà gens. S´agafa devant del port
3-. En canvi ens va gradar moltíssim el funicular (Floybanen) , que amb 10 minuts et porta a dalt del mont Floyer, a 320m. altitud, on les vistes són excepcionals(mapa interactiu ).Funciona des de 1918. Des de dalt del mont Floyer, es pot passejar per els seus boscos i algun petit llac
4-. No hi vam anar , però hi ha un altre funicular cable-car, aquest és penjat , que puja fins a un altre de les muntanyes que envolten Bergen, el mont Ulriken de 631 m. altitud, anomenat "Ulriksbanen ". A uns 5 km del centre de Bergen( mapa )
5-. La catedral de Sant Olaf de Bergen, "Domkirken ", ( mapa ).
6-. Old Bergen Museum (Gamle Bergen), al barri de Sandviken,(mapa ) .Allà passegarem pel museu a l'aire lliure, però, amb la mala sort que era migdia i gairebé tot estava tancat, així que ens vam anar a dinar al restaurant, que per cert, era preciós i gens car per ser al costat de Bergen
7-. Torgallmenningen és un dels més populars llocs de reunió a Bergen. La plaça es troba entre Strandgaten i Ole Bulls plass, i aquí s´hi troba el més famós punt de reunió a Bergen " Den Blå Stein" -la pedra blava , feta per Asbjørn Andersen al 1993 . També prop s´hi pot veure , en una font, l ´estàtua de Ole Bull
8-. Lille Lungegardsvann , un gran parc públic, amb llac i zones per passejar (mapa ).
9-. Un edifici molt avantguardista en el seu disseny , Grieghallen , teatre, lloc de concerts biblioteca...., inaugurat el 1978, dissenyat per l'arquitecte danès Knud Munk , es troba a Edvard Griegs Plass 1, prop de Lille Lungegardsvann.
10-. La torre de " Rosenkrantz " al final de la zona del port.Agafa el seu nom d'Erik Rosenkrantz, governador del castell de Bergen cap al 1560, erigida sobre una antiga torreta del 1270 .
11-. Fantoft stave , esglèsia a Fana (municipi a uns 16 km al Sud de Bergen). Té una curiosa història: va ser construïda a Fortún (Sogn og Fjordane) l'any 1150 i traladada pedra a pedra a Fana , a 273 km del seu origen, l'any 1883.Va ser destruïda per un incendi intencionat el 6 Juny de 1992, i, recontrstruida l'any 1997 ( incloent en la reconstrucció totes les fustes que es van salvar i que encara es poden veure )
Illa d´ASKOY
Quatre quilòmetres al nord-oest de Bergen, a l'altre costat de Byfjorden, es troba l'illa de Askøy, es va unir amb el continent al 1992 per un pont penjant . L´illa és petita, d´uns 30 km de longitud
Kollevågen (60° 26′ 52″ N, 5° 6′ 57″ E) ( mapa interactiu), platja ( una part nudista ) i gran zona recreativa , desvio de la crta 562 a Ramnarger. És practicament verge, i plé de petits racons per banyar-te sense ningú.
Herdla (60° 34' 6"N 4° 57' 2" E ), (mapa interactiu ), al Nord d´Askoy. Amb bonics paisaltges, , un museu , camp de golf, etc.
Sotra és el nom de dues illes a uns 10 km a l'oest de Bergen . Són part de la província de Hordaland. LitleSotra ,és l'illa més propera al continent, i Store Sotra és una mica més llunyana. Una tercera illa, més petita, es troba entre aquestes dues illes: Bildøy. Sotra es divideix en dos municipis: Fjell i Sund. (mapa interactiu ).
S´hi pot fer moltes rutes turístiques en cotxe, peró , nosaltres però per qüestió de temps només vam ser una volta per el municipi de Sund , a Tælavåg (mapa interactiu) .
I , al dia següent ...... de camí cap al fiord de Nærøy( (Nærøyfjorden) ( mapa interactiu ), uns 185 km de Bergen.
(Bergen mapa interactiu)