BREMEN - HAMBURG - LÜBECK 2008


Aquest es un resum d’una escapada de 5 dies a
BREMEN , HAMBURG i LÜBECK
l’agost de 2008.

Aquí: les nostres fotos de Picasa web

TRANSPORT:
Ryanair des de Girona ( GRO ) fins a Bremen aeroport (BRE ). El vol dura unes 2.15 hores aproximadament .
Lloguer d’un Renault Modus a “ ealquilerdecoches.es “
DISTANCIES MAPES I RUTES:
De l’aeroport de Bremen al centre de la ciutat hi ha uns 8 o 9 Km. de distància.
De Bremen a Hamburg hi ha uns 125 Km.
De Hamburg a Lübeck uns 66 Km ...
ALLOTJAMENTS :
A Bremen varem llogar un petit apartament vora el riu Wesser i del camp de futbol , i a uns 10 minuts caminant del centre de la ciutat : “ Gästetraume , india “.
A Lübeck també llogarem un petit estudi molt aprop del centre , “ Oberes apartments “
EL VIATGE :
L´escapada de 5 dies la varem dividir entre 2 dies de dormir a Bremen ( tot un dia per la ciutat i un altre dia per veure Cuxhaven ), un dia per anar fins Hamburg, visita i cap al vespre anar fins a Lübeck, on hi varem dormir 2 dies ( un per veure la ciutat i l´altre per visitar Travemunde ).
al nord-est d' Alemanya forma juntament amb el port de Bremerhaven (60 km al nord-oest) la Ciutat Lliure Hanseàtica de Bremen o Estat de Bremen , el més petit dels 16 Land o Estats federats que formen la República Federal d'Alemanya.
Bremen es la “ terra natal “ dels musics de Bremen , un conte dels germans Grimm.
A veure-hi:
1- La plaça central de la ciutat s’anomena Marktplatz : allà hi ha des de l´any 1404 l’estàtua de Roland ( segons la llegenda , Bremen serà lliure e independent mentre l’estàtua de Roland no caigui, per això, als soterranis de l’ajuntament – que està a davant – n’hi ha una altre de idèntica, per substituir-la ràpidament. Roland va esser un cap militar dels Francs al servei de Carlemany.
A la mateixa plaça s’hi troba l’ajuntament – Rathaus – edificat entre 1405 i 1410 i declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. A dins s’hi troba també les caves de l’ajuntament de Bremen, amb 600 anys de tradició i uns 650 tipus diferents de vi alemany.
Davant de l’ajuntament es pot visitar la catedral de st Petri ( evangèlica - luterana amb més de 1200 anys d’història i d’estil gòtic ).
Al davant de St. Petri Dom , a la mateixa plaça Am Markt , hi ha l’edifici del parlament o Hausder Bürgerschaft .
Darrera l´estàtua de Roland s´hi troben edificis antics i façanes característiques
Al carrer lateral de l’edifici de l’ajuntament s’hi troba l´ estàtua dels musics de Bremen , de bronze i col·locada a l’any 1951, obra de l’artista Gerhard Marcks.
2-. Seguint per un carrer lateral de la plaça anem cap a la zona del carrer Böttcherstrasse , carrer on s´hi pot veure un carilló (,The Glockenspiel : de 30 campanes,que van sonar per primer cop al 1934. A l’estiu sonen cada hora entre les 12h. i les 6h ), restaurants, edificis emblemàtics , botigues, .... i museus com el de "Paula Modersohn-Becker Museum ".
3 -. Seguint fins al final del carrer Böttcherstrasse , s’arriba a la zona del riu Weser, on hi ha la Weserpromenade o Schlachte , , vorejant el riu, ple de restaurants , cerveseries i terrasses.
4-. Tot seguint fins el final la Weserpromenade, s’arriba fins barri de Schnoor , el més antic de Bremen, algunes cases daten dels s. XV i XVI, de carrers estrets i plens d’encant.
5-. L´estadi del Weder Bremer
6-. Visita a la fàbrica de cervesa Becks’s.
7-. L’estació central de Bremen (Hauptbanhof ) val la pena veure-la per la seva arquitectura .
8-. A veure també un molí -café-bistro-restaurant ( kafee bistro restaurant Mühle ), situat en un parc d´accés lliure, molt ben cuidat.
situada a uns 65 km al Nord de Bremen, i , malgrat la distància , es el port de Bremen.
Nosaltres només varem visitar la zona del port , on hi ha el far , el zoo, i alguns edificis de construcció molt “avanguardista"
Situada a uns 95 km al Nord de Bremen, , a la vora del Mar del Nord i a la boca del riu Elba.
Cuxhaven és relativament jove: es va convertir en una ciutat el 15 de març de 1907. Per més de 600 anys, fins el 1937 Cuxhaven va pertànyer a Hamburg.
El símbol de la ciutat és un far; el senyal de fusta a la boca del Elba marca el límit entre el riu i el mar del nord, a més d'adornar l'escut d'armes de la ciutat.
Aquí hi vam dinar molt bé ,a un preu molt asequible , en un restaurant de nom “ trattoria Veneta “
Hamburg és una gran ciutat , i , de ben segur que hi ha moltes coses a veure, però nosaltres només ens hi varem estar un dia, i , en decidirem per veure :
-l’església de St Nikolai, edifici neogòtic del 1846 , destruït durant la guerra i reconstruït parcialment al 1951, però conservant zones destruïdes i al 1987 es convertí en monument a les víctimes de la guerra. Al 1993 s’hi instal·là un carilló de 61 campanes. Des de dalt hi ha una vista impressionant de la ciutat i records i fotos del desastre de la guerra.
-Rathausmarkt , plaça de l´ajuntament i punt central de la ciutat, l’edifici és impressionant, d’estil neo-renaixentista, construït entre el 1886 i 1897, té 647 habitacions al seu interior. Darrera hi ha una placeta amb un bonica font.
- Alsterfleet i llac Alster ( nom del llac situat a dins la ciutat ), és la zona de davant de la plaça de Rathausmarkt, ideal per passejar tranquil·lament .
Lübeck es localitza a les vores del Trave, riu navegable amb el port alemany més gran del mar Bàltic.La part antiga de la ciutat es troba en un turó, una illa envoltada pels rius Trave i Wakenitz. . El canal Elba-Lübeck travessa el sud de la ciutat connectant al riu Trave amb el riu Elba.
a vure-hi:
1-. a fora la part vella de la ciutat, s´hi troba l´emblema de la ciutat el " Holstentor " una antiga porta d´accés a la ciutat ara museu.
2- també fora de la part vella, val la pena passejar per la zona del riu, a An der Untertrave i els museus de vaixells .
3-. ja dins del casc antic, visitar tota la zona de la plaça de l´ajuntament "Rathaus Markt " (click a Rathaus ), amb els edificis de maons negres. L'edifici es compon de diverses parts, la més antiga data del segle 13.
4-. gairebé enganxada a la plaça de l'ajuntament, l'església de St Marien kirche , la tercera església més gran d´Alemanya,i, la més alta esglèsia del món construïda en maons, fundada l´any 1260,i , amb l´orgue mecànic , també, més gran del món .
Ja fora, a un lateral hi ha una estàtua d'un diable amb llegenda inclosa
5-. passejar pel carrer posterior de la plaça de l'Ajuntament, carrer Breite, carrer de botigues, amb visita gairebé obligada al Niederegger , confiteria i pastisseria especialitzada en massapans. fabulosa! i cara!
6-. passatges i carrers antics , i, en especial el carrer An der Mauer
7-. La catedral de Lübeck " Dom "
8-. L ´esglèsia de St petri , impressionant per dins, i , on es pot muntar un ascensor fins a un mirador de 50 metres per sobre de les teulades de la ciutat.
9-. El monestir fortificat de Lübeck, Burgkloster, (una porta medieval a la cantonada nord-oest de la ciutat vella), va ser fundat el 1229 i és el monestir medieval més important del nord d'Alemanya, ara també centre cultural.
10-. l´antic hospital de l´Esperit Sant " Das Heiligen Geist Hospital "
11-. Nosaltres no hi varem menjar, però, és famós el restaurant "Schiffergesellschaft ",
12-. també és curiós i relaxant passejar pels numeroros "Gange, o passatges peatonals " ( click a "visites i excursions " ), "Gänge und Höfe " fan de Lübeck Altstadt tan únic. Caminant per un carrer de cases de maó de cara, és deficil imaginar que hi han patis i corredors d'arbres, plantes, bancs, cases ......que estan amagats darrere de les façanes.
13-. Museu de Titelles de Lübeck " Theater Figuren Museum Lübeck "està una mica amagat en un carreró del casc antic de Lübeck, anomenat Kolk i es troba aprop del Holstentor i per sota de la Petrikirche .
14-. Per passejar tranqui.lament , anar fins el jardí botànic de "Schulgarten " , a Falkenstrasse, a l´altre vora del riu.
Travemünde és una ciutat-balneari amb història: La ciutat va ser fundada el 1187 pel Comte Adolf III zu Schauenburg,en la cruïlla del riu Trave i el Mar Bàltic. L'any 1329, Lübeck va comprar el poble i el seu castell, a fi de garantir l'accés al mar Bàltic per al comerç internacional.
llocs a veure:
1-. El llarg passeig marítim "Travepromenade " , on es localitza gairebé tot el que cal veure, es va construïr entre 1898 i 1899, de 1,7 km de llarg i amb vistes a la badia de Lübeck i el Priwall
2-. El Passat: un vergantí retirat . L'últim veler dels que creuaven el "Cabo de Hornos "'ha convertit en l'emblema de Travemünde
3-. un gratacel "Maritim Strandhotel ", que és lleig de veure, però ofereix una gran vista des del darrer pis, a la cafeteria.
4-. L´esglèsia de St. Lorenz , amb més de 450 anys d'història, al passeig marítim.
5-. El vell Far o Alter Leuchtturm, és de 1539 i el més antic far alemany a la costa del mar Bàltic.Situat a Am Leuchtenfeld 1, al passeig marítim i visites de 10.00 a.m - 5.00 p.m.
6-.I les llargues platges que voregen la ciutat.

I com que una imatge val més que mil paraules...............

4 comentaris:

Garbí24 ha dit...

Molt ben explicat , tornare quant ho tinguis acabat , petons

_MeiA_ ha dit...

Avui he descobert el teu blog de casualitat. Dir-te que enhorabona i endavant amb el projecte aquest que pinta d'allò més bé!

Aniré passant a treure el cap

;-)

Rita ha dit...

Jo també t'acabo de descobrir i te'n felicito, molt ben explicat.

Seguiré passant! :-)

Sílvia ha dit...

Gràcies per descobrir-me aquest bloc. L'ou cost és sempre una gran opció. He visitat aquest article perquè sóc una enamorada d'Alemanya. En prenc nota ;)