BÈLGICA 2010.COSTA PROP DE BRUGES






LA COSTA PROP DE BRUGES.

Bèlgica compta amb 67 quilòmetres de costa i planes litorals davant el Mar del Nord, i es caracteritza per les seves dunes i les seves llargues i amples platges.Des de Bruges el mar es situa a uns 25 kms de bona carretera.
Les nostra estada en fotos aquí
ruta des de Bruges a Ostende amb Tomtom
pag Web d´activitats als voltants de Bruges aquí

OOSTENDE ( en francés Ostende ).

La ciutat es troba als pòlders (terreny guanyat al mar o als aiguamolls i convertit en terra de conreu per a un sistema de desaiguament ), i és regada pels canals Bruges-Oostende, Plassendale-Nieuwpoort i el Noordede.
L´oficina de turisme disposa també de la tarja Oostende City Pass.
A veure-hi:
Eart Explorer : Fortstraat 128 b. 8400 O0stende
(GPS 51º14´18´´N 02º56´22´´E).
Adults 8.75 € i nens 6.25 € .
Obert cada dia de 10 matí a 6 h tarda.
És un Park temàtic sobre els quatre elements naturals , terra, aigua, foc, i vent .
És el resultat del desig del primer astronauta belga, Dirk Frimount , de familiaritzar al públis, i per damunt de tot els nens, amb la força dels elements naturals.

pag Web dels diferents parks a Bèlgica aquí.

Fort Napoleón : situat prop del Eart Explorer , davant la platja.
GPS 51º14´19´´N 02º56´05´´E .Al carrer Vuurtorenweg
preu tickets : adults 5 € i nens 4 € Obert de 10 a 6 pm.
Fortalesa construïda per Napoleó com a defensa per una imaginaria invasió d´anglaterra a Bèlgica, peró com la invasió no es va produïr mai, el fort no es va acabar fins després de la caiguda de Napoleó, cap al 1814. Des del 1195 està gestionat per "Erfgoed Vlaanderen" ( Patrimoni de Flandes ) que en promou la restauració i conservació. Dins, a part del museu hi ha un petit restaurant i una cafeteria , a més de la botigueta de records.

Japanese Garden . Situat prop de la crta N34 que va de Oostende a Middelkerke, a Koningspark , carrer Koningsstraat. GPS 51º13´38´´N 02º54´24´´E
entrada gratuïta . Obert durant les vacances escolars: cada dia de 10 a 6 pm , i fora de vacances escolars: només els caps de setmana 10 PM-6 PM.
Es tracta de visitar uns jardins de caire oriental , situats davant la sorra.

DE HAAN ( en francés Ostende ).

DE HAAN és una població costanera a uns 13 kms de Oostende,
d´uns 12.ooo habitants .
ruta des de Oostende amb el Tomtom aquí .
web de l´ oficina de turisme aquí .
L´oficina de turisme de De Haan es troba a l´estació de tramvies , al centre de la ciutat. L´edifici actual es va construir al 1902 reemplaçant uns d´anterior, i té una decoració estil "Art Nouveau".
" Haan " significa literalment " gall", i segons la llegenda el nom li ve degut a un gall que va rescatar a un grup de pescadors encallats a prop la costa, i que el seu cant els va guiar a lloc segur. La realitat peró es que el nom li ve del " Hotel du Coq ", que va obrir al 1888, i poc després el govern belga va donar una llarga concessió a una empresa d´arquitectes per tal que netegés i acondicionés la llarga platja situada als voltants. La concessió va ser venuda al 1896 i la nova empresa va construir cases amb jardi al voltant de l´hotel , la majoria encara avui en dia estan ben conservades.
A uns 2 kms del centre de la ciutat, hi ha la platja més llarga ( uns 11 kms ) de la costa belga, plana , de sorra fina i amb grans dunes.
Un dels edificis més fotografiats és el del"Hotel Belle Vue " , a Koninklijk Plein .