FRANÇA 2011. Anduze, Bambouserai, Gorges de l`Herault


Escapada al departament del Gard, al poble d'Anduze, a la Bambouserai i a les Gorges de l'Hérault.

Les nostres fotos del Picassa : aquí

El nostre allotjament : Camping Le Bel été, situat a l'entrada del poble, prop el riu i en un entorn molt tranquil.
GPS del càmping : 44º02'18''N 03º59'39''E . Google maps : 44.039093 , 03.990333
Mapes : aquí i aquí

L'estada :

Anduze ( info , en word ), és una petita ciutat, porta d'entrada a la regió del Cévennes , cadena muntanyosa del centre-sud de França , englobat dins una àrea muntanyosa més gran anomenada "Massif Central ". El Cévennes abarca quatre departaments, el Gard, el Lozère, l'Ardeche i el Haute-Loira. Anduze i els seus voltants estan dins el departament del Gard.
El petit poble d'Anduze es pot recòrrer en poc temps .

A poc més de tres quilòmetres d'Anduze hi ha un parc creat al 1856, format bàsicament per Bambú o canya americana , el nom del parc és " La Bambouseraie " .
L'horari d'estiu és de 9.30h a 19h. El preu d'entrada és de 8 € adults i 4.50 € nens. Per fer un bon recorregut cal un mínim de 1.5 h.
Info aquí .
La visita es fa seguint un circuit ja marcat, passant per diversos espais, com el de les sequoies, el de bambús gegants, l'espai zen, una àrea amb jardins acuàtics, un laberint , una zona de bonsais,,,etc. Hi ha un aparcament gratuït a l'entrada, i una botiga de venta de plantes i records.

Molt a prop de l'entrada al parc hi ha una de les parades del tren turístic anomenat " train à vapeur des Cévénnes ".

La ruta des d' Anduze a St Jean du Gard, passant per la vall de Mialet, és molt bonica. La carretera és la comarcal D50 , que voreja el riu Gardon , on en aquesta zona forma congostos i gorges que val la pena veure. Al llarg de la ruta es trobem llocs de lloguer de caones, per practicar escalada, ...

Al uns 10.5 quilòmetres d'Anduze es troben les coves de Trabuc , " Grottes de Trabuc ", . Per anar-hi cal desviar-se poc més d'uns 2.5 quilòmetres de la D50, agafant la D129 .
El seu nom li dóna el Trabuc , arma que es fèia servir en temps passats pels bandits i saltajadors de camins de la zona i que utilitzaven la cova com a refugi.
Té uns 1200 metres de galeries i amb la seva visita permet descubrir roques formades per diferents metalls, el que fa que hi hagi una gran diversitat de colors . També s'hi visita una sala anomenada "dels 100.000 soldats " que avui encara és un misteri el cóm es va formar el conjunt de petites formacions de stalagmites que vistes semblen un exercit .
El preu entrada és de 8.80 € adults i 5.60 € nens i està obert de 10.30 h a 17.30 h.

Dins la ruta cap a St Jean du Gard , cal fer una parada al " Pont des Camisards ", construït en època del regnat de Louis XIV, durant la " Guerra dels camisards ", protestants francesos ( huganots ) que es van aixecar contra el rei .

També cal fer una parada al " Pont des Abarines " , a uns 5 quilòmetres de l'altre pont , i a uns 13 de St Jean du Gard . Fou inaugurat al 1900, i reformat completament al 2007 . Sota el pont hi passa el riu Gardon, amb nombroses piscines naturals i gorges aptes pel bany.

St Jean du Gard és una petita població de pas, punt de partida de nombrosos llocs turístics , peró sense massa interés . Emprenem la tornada a Anduze agafant la carretera D907 que voreja el riu Gardon per l'altra riba.

Informació en Word : aquí

De tornada a casa , ens desplacem des d'Anduze al petit poble de Saint Bauzille de Putois, al departament de 'Hérault , per fer un petit recorregut amb canoa pel riu Hérault ( en català Erau ), amb l'empresa " Canoë le Moulin ".
Més informació en Word : aquí